Hogyan helyezd fel a falvédő falmatricákat az ágy mögé


A NAGYMÉRETŰ FALVÉDŐ FALMATRICÁK ELŐNYEI

A modern stílusú, valamint mesés falmatricák nagyszerűen feldobhatják a gyerekszoba, de akár a hálószoba falát is. Ezek a falmatricák felhelyezhetőek az ágy mögé valamint az ágy mellé is. A szövet fóliának és a környezetbarát nyomtatásnak köszönhetően nagyszerű hőszigetelők, finom szövet textúrával rendelkeznek. A falmatricák felülete mosható, valamint az egészségben sem tesznek kárt. Mindezek mellett nagyszerű hangulatot varázsolnak minden szobába.

A FELHELYEZÉS MENETE:

1. TISZTÍTSUK MEG A FALFELÜLETET

Egy tiszta törlőkendő, vagy törlőrongy segítségével tisztítsuk meg a falfelületet a portól és az esetleges szennyeződésektől.

2. A FALMATRICÁT A HÁTLAPPAL EGYÜTT A FALHOZ HELYEZZÜK ÚGY, HOGY AZT MÉG NEM TÁVOLÍTJUK EL A FALMATRICÁRÓL!

A falmatricát a hátlappal együtt a falhoz helyezzük – arra a helyre, ahová a falmatricát fel szeretnénk helyezni.

3. A FALMATRICA KÖZÉPSŐ RÉSZÉT FESTŐSZALAG SEGÍTSÉGÉVEL A FALHOZ RÖGZÍTJÜK

Még a falmatricán hagyjuk a hátlapot. Ha a falmatricát a megfelelően a falfelülethez helyeztük, festőszalag, vagy krepp ragasztószalag segítségével a falhoz rögzítjük. Így jobban látható, hogy hogyan fog mutatni a falmatrica a falfelületen, valamint így egyszerűbben és pontosabban felhelyezhető.

4. A HÁTLAPRÓL ELVÁLASZTJUK A FALMATRICA EGY RÉSZÉT

A falmatrica egyik oldalát óvatosan elválasztjuk a hátlaptól. Ezután a falmatricáról elválasztott hátlapot középen, a ragasztószalag mellett olló segítségével levágjuk.

Tipp: a falmatricát MINDIG a sarkától kezdjük felragasztani.

5. FELRAGASZTJUK A FALVÉDŐ FALMATRICA ELSŐ FELÉT

A falmatrica azon részét, amelyről leválasztottuk a hátlapot, majd azt lenyírtuk, fokozatosan elkezdjük felragasztani a falfelületre. A falmatricát középről kezdve felfelé és lefelé fokozatosan a falhoz igazítjuk, nagyjából 10cm-es részekben. Figyeljünk arra, hogy a falmatrica alatt ne keletkezzenek légbuborékok.

6. FELHELYEZZÜK A FALMATRICA MÁSIK FELÉT

Következhet a falvédő falmatrica másik fele. A falmatrica hátoldaláról óvatosan, részekben elkezdjük eltávolítani a hátlapot. Nem ajánlatos egészében eltávolítani a hátlapot!

Óvatosan dolgozzunk és szánjunk időt a felhelyezésre. Figyeljünk, nehogy a falmatrica véletlenül a falhoz ragadjon. Elvégre nagy is és tapad is. Végül is azt szeretnénk, hogy a falvédő falmatrica szépen és tökéletesen a falhoz illeszkedjen, nemde?

7. FOKOZATOSAN FELRAGASZTJUK A FALMATRICA TÖBBI RÉSZÉT

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a falmatrica egyik harmadát eltávolítjuk a hátlapról, majd a falfelületre ragasztjuk. Ezután eltávolítjuk a hátlap második harmadát, majd felragasztjuk a falmatrica második hamradát. Végezetül a hátlap utolsó részét is leválasztjuk a falmatricáról, majd azt is felragasztjuk.

Óvatosan helyezzük fel a falmatricát, hogy minden légbuborékot el tudjunk távolítani alóla. A felhelyezést követően a teljes falmatricát kézzel átsimítjuk, hogy az tökéletesen illeszkedjen a falfelülethez.

BÓNUSZ: A FELHELYEZETT FALMATRICÁT KÉZZEL ÁTSIMÍTJUK

Külön örülni fogunk annak, ha fotó, vagy videó formájában megosztod velünk, hogy hogyan helyezted fel a falmatricát. Ezt megteheted Instagramon vagy Facebookon.

U.I.: ne féljetek a munkamenetbe bevonni a kis segítőket sem :)






A fotókat köszönjük vásárlónknak, Miának.

A cikket Ádám fordította, az illusztrációkat Valentínka készítette