Alakíts ki egy egyedi otthont az INSPIO-val.

Iskolakezdés - mi mindenre lesz szükségetek?

Legyen egy kaland a vásárlás

Legyen az iskolaszerek vásárlása egy közös kaland, mely során több időt tölthetsz együtt gyermekeddel. Hol kell kezdeni? Hagyd, hogy gyermeked válassza ki azokat az iskolaszereket, melyeket a tanév folyamán használni fog. Ettől fontosabbnak érezheti magát és azt is előségítheted, hogy jobban megbecsülje dolgait és vigyázzon rájuk.

Mi legyen a listával a kellékekről?

A beszerzendő iskolaszerek listája elérhető az interneten. Az egyes iskolák vagy az osztályfőnökök még az iskolakezdés előtt elküldik a listát a beszerzendő tanszerekről, melyeket egyes szülők azonnal be is szereznek. Szerintünk nem kell máris a papírboltba rohanni. Gondolj arra is, hogy tanszereket a tanév folyamán is fogsz vásárolni, valamint azt is figyelembe kell venni, hogy minden tanárnak más-más követelménye van a segédeszközöket illetően. Ezért is jobb az egyes tanszereket csak a tanévkezdés után beszerezni, amikor már körvonalazódik, hogy mire lesz szüksége gyermekednek az egyes tanórákon.

Mire van és mire nincs szükség?

Először is érdemes minden szükséges kelléket listázni. Természetesen nem szabad elmenni gyermeked véleménye mellett. Kérdezd meg, hogy az előző tanév során mi hiányzott neki, vagy mi újra lehet szüksége a következő tanévben.

BEVÁSÁRLÁS ELŐTT NE FELEDD EL FELTENNI EZT AZ 5 KÉRDÉST:

  • Mi az ami már szeptember első hetében sem hiányozhat az iskolapadról?
  • Melyek azok a segédeszközök, melyeket a tanév alatt bármikor be tudsz szerezni?
  • Mennyi füzetre, tollra, ceruzára lesz szüksége gyermekednek?
  • Mire van szükség, mi maradt fel az előző tanévből?
  • Milyen kellékeket tudsz előnyösebb áron, nagyobb csomagolásban beszerezni?

Hogyan vond be gyermekedet a vásárlásba?

A tanszerek vásárlása -ha jól meg van tervezve- lehet akár kellemes kikapcsolódás is. Miután elkészítetted a bevásárlólistát, a bevásárlás előtt beszélgess el gyermekeddel. Tudasd vele, hogy olyan iskolaszereket mentek vásárolni, melyekre a következő tanév során szüksége lesz. A tanulásnak kellemesnek kell lennie, ahogyan az arra való felkészülésnek is. Ezért is kell lehetővé tenni gyermeked számára azt, hogy önállóan, várakozással megtelve lépje át az új tanév küszöbét.

A költségvetés fontos, avagy hogyan ne éld fel a tartalékjaidat

Egy egyszerű tanács: tanszereket mindig higgadt, kitisztult fejjel vásárolj.
Bevásárlás előtt válaszd külön a szükséges tanszereket a kevésbé szükségesektől, valamint nézz körül, hogy hol lehet a legelőnyösebb áron beszerezni az adott kellékeket. Ha ezt megtetted, csak a szükséges mennyiséget vásárold meg, így egy kis pénzt is megtakaríthatsz.

Természetesen vannak olyan kellékek amelyekbe érdemes egy picit több pénzt fektetni, mint az iskolatáska, uzsonnás doboz vagy átöltő cipő. Ha olyan dolgokról van szó, melyek védik gyermeked egészségét, érdemes alaposan utánanézni a minőségnek és az árnak, mert megtörténhet hogy ráfizetsz.


A mai világban fontos az is, hogy gyermeked tisztában legyen a környezettudatosság és az újrahasznosítás fogalmával.
Az előző évről fennmaradt ceruzák még ugyan úgy használhatók, a műanyag uzsonnásdoboz pedig lecserélhető egy anyagból varrt kis táskára.
Gondolj arra is, hogy azzal is a tudatos vásárlásra tanítod gyermekedet, ha csak a szükséges dolgokat szerzed be. A tudatos vásárlással is óvjuk környezetünket.


Az első tanítási nap

A tanév szeptember 1-én kezdődik. Ezen a napon még nincs szükség az iskolatáskára. Kérdezd meg gyermekedet mivel ajándékozná meg az osztályfőnököt a tanév első napján. Egy ilyen ajándék lehet egy virágcsokor, egy tábla csoki, vagy akár egy kézzel készített apróság is. A tanítónéni vagy a tanítóbácsi garantáltan örülni fog egy ilyen meglepetésnek.

A cikket Ádám fordította

Bevásárlási lista az iskolaszerekhez.


Ossza meg ezt a cikket barátaival