Az ideális gyerekszoba képek kiválasztása


A KÉPEK KIVÁLASZTÁSA A GYEREKSZOBÁBA

Nem egy anyuka töpreng hetekig azon, hogy milyen gyerekszoba dekorációk segítségével ékesítse a szobát, még a pici érkezése előtt. Átgondolja, hogy milyen legyen a gyerekszoba falának színe. A színeket attól függően választja, hogy a szoba jövendőbeli lakója kisfiú lesz-e, vagy kislány. Már elképzelte, hogy milyen lesz a gyerekszoba bútor, és hogy hogyan rendezi majd el azt a szobában, hiszen itt fogja ideje nagy részét eltölteni gyermekével. Így nem csak gyermekének, de magának is rendezi a szobát.


Találj ki gyermekednek egy egyedi mesét, melynek egy faliképen szereplő állat a főszereplője. Engedd, hogy gyermeked is bekapcsolódjon a történetbe és hozzátok létre a saját közös meséteket. Minden egyes kép egy új történetet hordoz magában. :)


SEGÍTSD GYERMEKED LÁTÁSÁNAK FEJLŐDÉSÉT

Az első években a gyermek látása intenzíven fejlődik. Ezért is fontos olyan környezetet létrehozni, amely nem zavarja, hanem elősegíti a gyermek látásának fejlődését. A látás az ember 5 érzékének egyike. Születésünkkor még nincs teljesen kifejlődve látásunk, ez fokozatosan fejlődik. Ez az érzékszervünk segít minket abban, hogy láthassuk a körülöttünk lévő világot. Különböző gyerekszoba dekoráció segítségével tehát elősegíthetjük a látás fejlődését.

HOGYAN LÁTNAK A LEGKISEBBEK?

A színeket, az alakzatokat, a fény játékát, különböző képek, dekorációk méreteit. Mindezt gyermeked fokozatosan látni kezdi. Eleinte csak 15–20 cm-re lát az orrától, de idővel megerősödnek szemizmai, melyek segítik a távolabbi tárgyak fókuszálásában. A gyermekek születésük után 2 évig még fekete-fehérben látják a világot, 2 éves kor után viszont már minden színt érzékelnek.

NE FÉLJ A FEKETE-FEHÉR KÉPEKTŐL

Ha a gyerekszoba falai színesek és nem szeretnéd színes képekkel rontani a szoba küllemét, próbálkozz meg valami semlegesebbel. A színes szobák nagyszerű tartozékai lehetnek a fekete-fehér képek. A modern illusztrációk többféle mintázatú, nagyságú alakokat ötvöznek. A picik figyelmét elsősorban az olyan képek keltik fel, melyeken nagyobb a kontraszt. Egy időtálló állatos, esetleg skandináv stílusú falikép nem változtat a szoba karakterén, ezért nagyszerű gyerekszoba dekorációk.

KISFIÚ VAGY KISLÁNY

A képek kiválasztása során gondolj arra is, hogy az általad választott stílus mennyi ideig fog fennmaradni a gyerekszobában. Ha nem tervezed minden két évben változtatni a szoba küllemét, bátran válassz a semleges stílusú faliképek közül. Ezek jó pár évig a gyerekszoba falát díszíthetik. A fiúk kedvenc motívumai közé leginkább a dinoszauruszok és az autók tartoznak. A lányok ezzel szemben a virágos, tündéres, balettos dekorációkat preferálják. A kisebb gyerekek az állatos motívumokat is kedvelik. Kínálatunkban többféle állatos motívumot találhatsz különböző színárnyalatban.

INDÍTSD BE A FANTÁZIÁD ÉS ALKOSS TÖRTÉNETEKET

Az egyes szériákból akár saját kollekciót is készíthetsz. Válassz az állatos motívumok bőséges kínálatából. Alkoss egy olyan történetet, melynek a képen szereplő állatok a főszereplői. Engedd, hogy gyermeked is bekapcsolódjon, így egy közös történetet kreálhattok. Mindegyik falikép egy új történetet mesélhet el.

BŐSÉGES VÁLASZTÉK

Kínálatunkból többféle képet választhatsz és kombinálhatsz saját elképzeléseid szerint. A gyerekszobában elhelyezhető egy nagyobb falikép, vagy akár több kisebb, melyek egy történetet mesélnek el. Kínálatunkban találhatóak gyerekszoba képek fiúknak dinoszauruszos motívumokkal, lányoknak balettos, lányos motívumokkal, vagy akár semleges képek is állatos, vagy skandináv stílusú motívumokkal is. Ha egy kollekció mellett döntenél, kínálatunkban találhatsz képeket a Forest-Erdei világ , vagy az AdzusiArt kollekciójából.
A képeket Dibond táblákra nyomtatjuk, melyeket a minőségi tulajdonságaiknak köszönhetően több helyen is kiállítási tárgyként használnak.



A Ti gyerekszobátok falát is egy INSPIO falmatrica vagy falikép díszíti? Küldj róla egy fotót az info@inspio.hu e-mail címre :)


Ossza meg ezt a cikket barátaival